Cadeaukaarten van wat? Van Olifantsgras!

De nieuwste aanwinst in ons assortiment duurzame cadeau- en klantenkaarten is van een heel bijzonder materiaal gemaakt: olifantsgras. Een zeer milieuvriendelijk gewas dat gewoon hier in Nederland groeit. En hoe!

Olifantsgras klinkt als iets exotisch, en dat klopt: van oorsprong komt het uit Zuid-Azië. In China leggen ze het als stro in paardenstallen neer of persen ze er briketten van om de kachel mee te stoken. Maar ook in ons koude kikkerlandje groeit olifantsgras als kool. Het is subtropisch, dus het kan tegen nattigheid, én tegen droogte – en een aantal soorten is zelfs winterhard.

Klimaat en biodiversiteit
Het gewas wordt zo’n vier meter hoog en kan na het zaaien maar liefst twintig keer geoogst worden! Olifantsgras vraagt nauwelijks onderhoud, bemesting of bestrijdingsmiddelen. En dat is goed voor de biodiversiteit, want er komen wormpjes en torretjes in die weer riet- en zangvogels aantrekken. Bovendien absorbeert het gras viermaal zoveel CO2 als een normaal bos.

En er komt maar geen eind aan de voordelen: olifantsgras is voor van alles te gebruiken. De cellulose is bruikbaar voor biobrandstof of bioplastic en de taaie vezels zijn te verwerken tot kleding, papier, spaanplaat en biobeton. En dus ook tot cadeaukaarten!

Cadeaukaart van olifantsgras
Verwerkt tot papier en karton heeft olifantsgras een lange vezel en natuurlijke stevigheid. Ook dankzij de natuurlijke uitstraling is onze kaart van olifantsgras goed inzetbaar als cadeaukaart. Deze kaart is een van de meest duurzame in de markt en is een volledig Nederlands product, van ontwikkeling tot teelt en productie. Alles Made in Holland, dus ook geen vervuilend transport.

Kortom: olifantsgras zorgt voor meer natuur en er is bijvoorbeeld voor boeren een goede boterham aan te verdienen. Uiteindelijk kan het gras grootschalig geteeld worden op plekken die niet hoeven te concurreren met voedselteelt, bijvoorbeeld op braakliggende bedrijfsterreinen. We gaan dus nog veel van olifantsgras horen!

Heeft u interesse in de olifantsgras cadeaukaart, neem dan contact met ons op via info@duurzamecadeaukaart.nl.