Milieuvriendelijke cadeaukaarten – ze bestaan!

Bij cadeaukaarten denk je al snel aan plastic en dat ligt vandaag de dag behoorlijk onder vuur. Gratis plastic tasjes zijn al verboden, plastic rietjes zijn omstreden en je kunt met goed fatsoen geen ballon meer laten opstijgen. Ook veel bedrijven zoeken naar manieren om efficiënter te werken en duurzame materialen te gebruiken:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is hot. Goed om te weten dat er ook op het gebied van cadeaukaarten milieuvriendelijke alternatieven bestaan.

Recyclebare kaarten

Bio-PE is het materiaal dat we gebruiken voor onze volledig recyclebare kaarten. We hebben daarin twee types: op basis van kalk en op basis van rietsuiker. Met name de Bio-PE kaarten op basis van kalk zijn niet te onderscheiden van het traditionele plastic, doordat ze zijn voorzien van een PETG-laminaat. Een milieuvriendelijk alternatief, waarbij u niet inlevert op kwaliteit. Beide kaartsoorten zijn 100% herbruikbaar én worden geproduceerd op een manier waarbij minder broeikasgas vrijkomt.

Biologisch afbreekbare kaarten

Een van de populairste materialen is Bio PVC. Dit type plastic is volledig biologisch afbreekbaar in negen maanden tot vijf jaar. De kaart wordt automatisch biologisch afgebroken in een vruchtbare omgeving zoals compost of water. Op die manier is het materiaal een stuk milieuvriendelijker dan traditioneel PVC.

Chloorvrije kaarten

Veel van onze klanten kiezen voor PET-G cadeaukaarten. Dit type plastic heeft dezelfde eigenschappen als PVC, maar is milieuvriendelijker. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gerecycled zonder dat er schadelijke gassen vrijkomen. Olivier Somer, CRM Manager bij Praxis, is erg te spreken over het materiaal. Olivier: “Als er zo’n milieuvriendelijk alternatief bestaat, is de keuze voor mij snel gemaakt. PET-G is niet te duur en de kaarten hebben een mooie, stevige kwaliteit.”

Stevig kartonnen kaarten

Wie een alternatief voor plastic zoekt, kan kiezen voor karton. Een milieuvriendelijk materiaal, maar het is goed om te bedenken dat bomen kappen natuurlijk ook niet ideaal is. Daarom werken we bij Cards Unlimited met stevige kartonnen kaarten met een FSC-keurmerk. De kaarten zijn geproduceerd in verantwoord beheerde bossen. Er wordt dan rekening gehouden met sociale, economische én milieubelangen. Kiest u voor een kartonnen cadeaukaart, dan draagt u bij aan de bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Prijzen & informatie milieuvriendelijke cadeaukaarten

Natuurlijk is het prachtig dat er milieuvriendelijke alternatieven bestaan, maar wat kost dat? Tja, laten we eerlijk zijn, milieuvriendelijke kaarten zijn wel nét iets duurder dan het traditionele plastic. Maar uiteindelijk valt het allemaal erg mee. Veel van onze klanten vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zó belangrijk dat zij dat beetje extra er graag voor over hebben. Daar zijn we blij mee, want ook bij Cards Unlimited proberen we zo min mogelijk milieubelastend te werk te gaan.